دوسایتی که در زیر معرفی میکنم سایتهایی هستتند برای کسانی که منتظر تولد فرزندشون هستتند خصوصا فرزند اول که به علت معمولا کم یا بی تجربه بودن والدین نیاز به یک منبع اطلاعاتی جامع بیشتر احساس میشود.
سایت اول شاید تنها سایت فارسی زبان نسبتا جامع در این مورد باشه که از پیش از بارداری مادر تا 8 سالگی کودک رو پوششش میده و البته اطلاعاتش در حال تکمیل شدن هست.
سایت دوم به جرات کاملترین سایت در نوع خودش هست. برای دریافت اطلاعات ثبت نام کنید و تاریخ تقریبی تولد کوچولوتون رو بهش بدید. طبق اون تاریخ این سایت شروع به فرستادن ایمیلهای هفتگی شامل
انواع اطلاعات پزشکی مربوط
انیمیشن مراحل رشد جنین
تغذیه مادر
بایدها و نباید ها
نگهداری نوزاد
داروها
و دهها چیز دیگه که برای نگهداری کودک تا 9 سالگی ممکنه به شما کمک کنه.
البته ایمیلهای تبلیغی محصولات مربوط به نوزاد و کودک هم براتون فرستاده میشه که در واقع منبع درآمد سایته.
کمتر پیش میاد که ایمیلهایی که دست به دست میچرخند رو در وبلاگم قرار بدم، ولی حیفم اومد این متن کوتاه و دلنشین رو که از دوست خوبم جناب مشرفی گرفتم براتون اینجا نگذارم:
لئوناردو باف يک پژوهشگر دينى معروف برزيلی است.
متن زير ، نوشته اوست :
در ميزگردى که درباره "دين و آزادى" برپا شده بود و دالايىلاما هم در آن حضور داشت ، من با کنجکاوى و البته کمى بدجنسى ، از او پرسيدم : عاليجناب ، بهترين دين کدام است ؟
خودم فکر کردم که او لابد خواهد گفت : "بودايى" يا "اديان شرقى که خيلى قديمىتر از مسيحيت هستند."
دالاىلاما کمى درنگ کرد ، لبخندى زد و به چشمان من خيره شد ... و آنگاه گفت :
"بهترين دين ، آن است که شما را به خداوند نزديکتر سازد.دينى که از شما آدم بهترى بسازد."
من که از چنين پاسخ خردمندانهاى شرمنده شده بودم ، پرسيدم :
آنچه مرا انسان بهترى مىسازد ، چيست ؟
او پاسخ داد :
"هر چيز که شما را دلرحمتر ، فهميدهتر ، مستقلتر ، بىطرفتر ، بامحبتتر ، انسان دوستتر ، با مسئوليتتر و اخلاقىتر سازد. دينى که اين کار را براى شما بکند ، بهترين دين است."
من لحظهاى ساکت ماندم و به حرفهاى خردمندانة او انديشيدم.
به نظر من پيامى که در پشت حرفهاى او قرار دارد چنين است :
دوست من ! اين که تو به چه دينى اعتقاد دارى و يا اين که اصلاً به هيچ دينى اعتقاد ندارى ، براى من اهميت ندارد.
آنچه براى من اهميت دارد ، رفتار تو در خانه ، در خانواده ، در محل کار ، در جامعه و در کلّ جهان است.
به ياد داشته باش ، عالم هستى بازتاب اعمال و افکار ماست.
قانون عمل و عکسالعمل فقط منحصر به فيزيک نيست.در روابط انسانى هم صادق است.
اگر خوبى کنى ، خوبى مىبينى و اگر بدى کنى ، بدى.
هميشه چيزهايى را به دست خواهى آورد که براى ديگران نيز همانها را آرزو کنى.
شاد بودن ؛ هدف نيست ، يک انتخاب است.
"هيچ دينى بالاتر از حقيقت وجود ندارد."
حالا که صدای دلنشین ربنای شجریان رو که انصافا بدون اون افطار نمیچسبه رو دیگه این حضرات پخش نمیکنند و البته تقریبا همه در ایران برای سحری خوردن و افطار کردن به صدا و سیما نیاز دارند (بقیه اش جز توهین به شعور و دروغهای شاخدار، دامن زدن به خرافه و شستشوی مغزی، چیزی نیست)
ولی من این سایت رو پیدا کردم که میتونه جایگزین خوبی باشه.
کافیه شهری که زندگی میکنید رو بهش بدید تا به طور خودکار ربنا و اذان رو به موقع پخش کنه و حتی دعای سحر رو هم برای وقت سحر داره.
نکته جالب اینکه میتونید اذان گو رو هم تعیین کنید.
صد البته این سایت برای کسانی که خارج نشین هستند بسیار کاربردی تره. ضمنا با توجه به شهری که انتخاب میکنید جهت قبله رو هم نشون میده. کلی امکانات دیگه هم داره.
این سایت شامل کلیپهای آموزشی زبان است که شامل نکات آموزشی بسیار زیادیست که 4-5 نفری که البته سعی میکنند کمی هم بامزه باشند. تهیه میشه و بیشتر آموزش نکته ها و اشکالاتیست که عموما در زبان و در استفاده از آن داریم مثلا
کتابی که اینجا معرفی میکنم، مجموعه کاملی از اشعاری که استاد محمدرضا شجریان و همایون شجریان در آثارش استفاده کرده و شامل اطلاعات زیر است:
مهمترين محتويات و قابليتهای اين فايل عبارتند از:
1. متن كامل اشعار سروده شده و نام شعرا
2. آهنگساز، دستگاه موسيقايی، سال اجرا، و سال انتشار هر آلبوم
3. فهرستهای الفبايی به تفكيك آوازها و تصانيف براي كليه قطعات و آثار
4. فهرست كلی قطعات اجراشده قديمی در راديو (برنامه گلهای تازه و ...)
5. فعال بودن bookmarkها و لينكها در فايل PDF
• لينك به صفحات آلبومها از صفحات فهرست آلبومها
این کتاب هر چند مدت به روز و کامل میشود. شخص خوش ذوقی به نام میرمهدی زحمت بسیاری کشیده است و این مجموعه را با حوصله و سلیقه تهیه کرده است.
روز استقلال ایالات متحده آمریکا (Independence Day) نام روز استقلال این کشور از پادشاهی بریتانیا در روز ۴ ژوئیه ۱۷۷۶ میلادی و یکی از تعطیلات رسمی در ایالات متحده آمریکا است. در آمریکا «روز استقلال» همراه است با آتش بازی، رژه، باربکیو، کارناوال، پیک نیک، کنسرت، بازیهای بیس بال، سخنرانی ها و جشن های سیاسی، و خیلی دیگر از برنامهها مراسمی که برای بزرگداشت تاریخ و سنن در این کشور برپا میگردد.
جای شما خالی ما هم رفتیم تا یکی از بزرگترین آتش بازی ها رو در این روز که در واشنگتن دی سی برگزار میشه ببینیم. البته به علت تعداد زیاد توریست و مردمی که از اطراف به این شهر می آیند، حتما باید از وسایل نقلیه عمومی استفاده کرد و چند دقیقه قبل از پایان این آتش بازی که حدود 17 دقیقه است یاید به سرعت به سمت ایستگاه مترو حرکت میکردیم تا پشت خیل جمعیت گرفتار نشیم.
(همه عکسها "قلم" گرفته است - روی عکس ها کلیک کنید)
خیلی وقتها به سایتها و مطالبی بر میخوریم که فرصت خواندن یا دیدن آنها را در آن لحظه نداریم و یا موقعیت مناسبی برای این کار در آن لحظه وجود نداره. مثلا تصادفا! به یک کلیپ جالب در محل کار بر میخورید. معمولا در این مواقع بیشتر ما آدرس اون لینک رو به Favorite یا Bookmark ها اضافه میکنیم تا بعدا سر فرصت دوباره اون لینک رو ببینیم. ولی این کار باعث میشه که بعد از مدتی یک لیست بلند بالا در منوی Favorites داشته باشین که مرتب کردن و پیداکردن لینکها اونجا کم دردسر نداره.
یک راه حل خیلی خوب برای این کار استفاده از سایتReaditlater است که به سادگی در اون عضو میشید و با یک کلیک هر سایتی رو که میخواهید رو به فهرستش اضافه میکنید تا بعدا بهش سر بزنید. ضمنا هم میتونید یک دکمه در فایر فاکس اضافه کنید تا با کلیک بر روی اون کل لیستتون رو ببینید.
کلا من این سایت رو کم دردسر و پرفایده دیدم. خصوصا برای کسانی که زیاد توی نت چرخ میزنند.
امروز مصاحبه استاد رو با بی بی سی دیدم. مطمئنم بسیاری از شما دوستان هم اون رو دیدید. اگر به علت ارسال پارازیت و یا فیلترینگ (که هر دواز توانمندیها و افتخارات جمهوری اسلامیست) نتوانستید این مصاحبه رو ببینید. میتوانید از اینجا دانلود کنید. از bbc هم به خاطر تهیه این برنامه ممنونم. ضمنا هفته دیگه در نزدیکی ما استاد کنسرت داره جای شما خالی.
پی نوشت : به علت ترافیک بالایی که به علت دانلود زیاد لینکهای فوق به وجود آمده متاسفانه مجبورم لینک های مربوط به Dropbox رو بردارم و از دوستان میخواهم که از لینک رپید شر استفاده کنند.
(قلم نوشته ها: نویسنده نوشته زیر را نمیشناسم و نتوانستم در نت هم ایشان را پیدا کنم اما خواندن متن زیر و کتاب را توصیه میکنم)
«مانس اشپربر» نویسنده کتاب «نقد و تحلیل جباریت»
این روانشناس آلمانی این کتاب را در سن 32 سالگی و در دهه 30 میلادی (هفتاد سال پیش) یعنی پیش از آن که هیتلر جهان را به کام جنگ جهانی دوم بکشاند، نگاشته است. او حتی در کتاب خود از روی تحلیل روانی رفتار دیکتاتورها، پیش بینی کرده است که کسی مثل هیتلر سرانجام خودکشی خواهد کرد. وقتی این کتاب منتشر شد نویسنده اش نه تنها مجبور شد برای مصون ماندن از خشم نازیها، به زندگی پنهانی روی آورد بلکه حتی کمونیست های پیرو استالین نیز خواندن این کتاب را ممنوع کردند و پیروانشان حتی از دست زدن به این کتاب هم پرهیز می کردند.
این کتاب توسط کریم قصیم به زبان فارسی ترجمه و در سال 1363 توسط انتشارات دماوند به چاپ رسیده است. به علت استقبال از کتاب، ظرف یک سال به چاپ سوم رسید و پس از چاپ سوم همین کتاب در سال 1364 بود که پس از سه سال فعالیت، انتشارات دماوند تعطیل شد.
اشپربر در این کتاب، که متنی بسیار روان و جذاب دارد، با تحلیل روانشناختی شخصیت و رفتار جباران، نشان می دهد که جباران به خودی خود جبار نمی شوند بلکه آنها محصول رفتار توده هایی هستند که خلق و خوی جباریت بخشی از وجود آنهاست. برای آن که جباریت و دیکتاتوری برای همیشه از جامعه ای رخت بربندد باید روحیه جباریت توده ها از بین برود (یادمان نرود که ما رابطه خوبی با موجودات ضعیف تر از خودمان نداریم. ببینید بچه هایمان خیلی راحت به سوی گربه ها و سگ ها سنگ می اندازند، سوارها به پیاده ها رحم نمی کنند، همه مان در موضع شغلی خودمان حکومت می کنیم. بقال حاکم است نانوا حاکم است رانند تاکسی حاکم است. مامور پلیس و قاضی و همه وهمه در موضع شغلی خود می خواهیم حکومت کنیم. وقتی در خیابان دزد را می گیریم به جای آن که تحویل پلیس اش بدهیم اول به او کتک مفصلی می زنیم، این مثالها الی ماشاء الله وجود دارد. این ها همه نشانه های جباریت نهفته ای است که در همه ما وجود دارد).
اشپربر نشان می دهد که چگونه شخصیت روانی یک جبار به تدریج و در طول زمان تحول می یابد و او را از یک زندگی معمولی محروم می کند به گونه ای که جبار به تدریج دچار سادیسم (دیگر آزاری) و در مراحل بعدی دچار مازوخیسم (خودآزاری) می شود. در واقع از نظر اشپربر، جباران بیمارانی هستند که بیماریشان در هیاهوی توده ها، برای خودشان و برای دیگران مخفی می ماند و به همین علت فرصت درمان نیز از آنها ستانده می شود.
اشپربر با دسته بندی انواع ترس نشان می دهد که جباران دچار «ترس تهاجمی» هستند و در واقع بخش بزرگی از رفتار آنها ناشی از این نوع ترس است. اشپربر معتقد است اعتیاد به دشمن تراشی و ایده «دشمن انگاری هر کس با ما نیست» از سوی جباران محصول ترس عمیقی است که در وجود آنها نهفته است. او از قول افلاطون می نویسد «هر کس می تواند شایسته صفت شجاع باشد، الا فرد جبار». و بعد خودش به زیبایی و با تحلیل روانشناختی نشان می دهد که این سخن افلاطون چقدر دقیق است. در واقع نشان می دهد که جباریت ویژگی است که جایگزین فقدان شجاعت می شود. و این رفتار در همه سطوح قدرت (پدر، معلم، رئیس اداره، پلیس محله و ....) نمود دارد. اما وقتی احاد توده های شخصیتاً جبار در عالم واقع با یکی از جباران همراهی می کنند و او را حمایت می کنند، از او یک حاکم به تمام معنی دیکتاتور می سازند.
اشپربر نشان می دهد که چگونه ترس در طول زمان به نفرت تبدیل می شود و آنگاه توده ها برای ارضای حس نفرتشان از عده ای، جباری را یاری می کنند تا آنان را نابود کند. و بعد دوباره زمانی می رسد که توده ها به علت نفرت از همین جبار، او را به کمک جبار دیگری به چوبه دار می سپارند.
او به زیبایی نشان می دهد که چگونه جباران با ساده کرده مسائل پیچیده زندگی، راه حل های عامه پسند ـ اما غیر قابل اجرا ـ می دهند و اصلا هم نگران عدم قابلیت اجرای این ایده های خود نیستند چرا که آموخته اند وقتی راه حلشان به نتیجه نرسید به راحتی می توانند با انداختن مسئولیت این ناکامی به گردن دیگران (دشمنان فرضی)، این ناکامی را تبدیل به فرصتی کنند تا نشان دهند که دشمنانشان چقدر قدرتمند اند و نمی گذارند تا آنها به اهدافشان برسند.
اشپربر البته تحلیلش را معطوف به شخصیت سیاسی خاصی نمی کند اما برخی مثالهایش را از رفتار دیکتاتورهای زمانه اش (استالین و هیتلر) می آورد.
هیچ کاری موثرتر از آگاهی بخشی نیست. دیکتاتورها بر امواج ناآگاهی سوار می شوند.
«قدرت زياده از حدّ و طولاني حتا شريفترين انسانها را نيز فاسد ميكند» « هيچ چيز به اندازهي ضعف و حقارتي كه به حمايت زور و خشونت پشت گرم ميدارد، سلطهطلب نيست.» (ناپلئون)
در پست قبلی توصیه کردم شنیدن بهترین روش برای یادگیری زبان است. البته پیداکردن یک منبع خوب هم خیلی راحت نیست. منبعی که هم تلفظ صحیح داشته باشه و هم به روز باشه. فیلم ها و سریالهای تلویزیونی البته به نوبه خودشون خوب هستند ولی خیلی از مکالمات مکالمات "صحیح" نیست. یکی از منابع خوب شنیدن، رادیوی سراسری آمریکا (National Public Radio) یا به اختصار NPR است. اخبار روز تحلیل سیاسی، موضوعات داغ دنیا، تکنولوژی و ... رو میتونید توش پیدا کنید. تلفظ صحیح، سالم بودن جملات و به روز بودن از مشخصات اصلی این رادیو برای کسانیست که به دید یک منبع آموزشی به اون نگاه میکنند. البته قطعا برای سطح مبتدی خیلی مناسب نیست ولی توصیه میکنم اگر سر کار میتونید به جای گوشدادن به موسیقی روزی یکی دو ساعت به NPR گوش بدید.
یکی از بخشهای جالب این رادیو قسمت بخش Hearing Voices است. حدود دو سال از راه اندازی این برنامه میگذره و در این برنامه هفتگی، هر هفته یک نمایشنامه/داستان بخش میشه به نظرم من بسیار وسیله مفیدیست چراکه هم به آشنایی با فرهنگ آمریکا کمک میکنه و هم موضوعات جالبی داره خصوصا اینکه برنامه ها هرهفته به صورت فایل mp3 در سایت قرار میگیره نحوه اجرا هم کاملا گیرا و جذاب است. استفاده از این سایت رو به همه کسانی که میخواهند زبان انگلیسی (آمریکایی) خوشون رو تقویت کنند و با آمریکا بیشتر آشنا بشوند توصیه میکنم.
کمتر کسی رو میشه پیدا کرد که سعی برای یادگیری زبان انگلیسی نکرده باشه. اگر میخواهید زبان (هر زبانی) رو به گونه ایی یادبگیرید که بتوانید به راحتی به آن زبان صحبت کنید، این 7 اصل رو فراموش نکنید:
RULE 1: Always Study and Review Phrases, Not Individual Words
قانون نخست: همیشه گزاره ها (ترکیب کلمات) را بخوانید و تمرین کنید، نه فقط کلمه ها را اگر کلمه جدیدی دیدید حتما عبارتی که کلمه در آن استفاده شده را یاد داشت کنید نه فقط کلمه را. به این ترتیب استفاده درست هر کلمه را می آموزید. تحقیقات نشان میدهد یادگیری زبان با استفاده از عبارات 4 الی 5 برابر سریعتر از استفاده از کلمات است.
RULE 2: Don't Study Grammar
قانون دوم: گرامر نخوانید! همین الان کتابهای صرفا گرامر خود را کنار بگذارید. این کتابها باعث میشوند شما پیش از صحبت فکر کنید. در حالی که باید به طور خودکار بتوانیم صحبت کنیم.
RULE 3: Listen First, Learn With Your Ears, Not Your Eyes
قانون سوم: گوش کنید، گوش کنید، گوش کنید! باید به انگلیسی روزمره گوش کنید. چشم ها بسیار کمتر از گوشها برای یادگیری زبان به شما کمک میکنند.
RULE 4: Slow, Deep Learning Is Best
قانون چهارم: آهسته و عمیق یاد بگیرید! دانستن یک کلمه و عبارت کافی نیست. باید در ذهن شما ثبت شود تا همیشه برای استفاده آن را دم دست داشته باشید. اگر به یک کتاب گویا (Audio book) گوش میکنید، قسمت نخست آن را 30 بار بشنوید و بعد سراغ قسمت دوم بروید.
RULE 5: Use Point Of View Mini-Stories
قانون پنجم: داستان های کوتاه در زمانهای مختلف. اگر دسترسی به کسی که انگلیسی زبان است دارید داستان کوتاهی را که در زمان حال نوشته شده را به او بدهید و از او بخواهید آن را در زمان های مختلف باز نویسی کند (گذشته، گذشته کامل، آینده و...) این بهترین روش برای یادگیری گرامر و زمانهای مختلف است.
RULE 6: Only Use Real English Conversations & Materials
قانون ششم: حتما از انگلیسی صحیح استفاده کنید! فیلم و نوار هایی را انتخاب کنید که مطمئن هستید انگلیسی واقعی و رایج است.
RULE 7: Listen and Answer, not Listen and Repeat
قانون هفتم: تکرار نکنید، پاسخ بدهید! بسیاری از نوارها و سی دی های آموزشی زبان از شما میخواهند که مثلا یک عبارت را بعد از شنیدن تکرار کنید. این روش اشتباه است. باید از شما خواسته شود که جواب گوینده را بدهید نه این که عین عبارت را تکرار کنید.
**********
اگر توضیحات بیشتری در مورد این 7 قانون میخواهید، فایلهای PDF و یا فایلهای صوتی مربوط به آن را با لینک های زیر دانلود کنید. فایلهای صوتی توسط آقای A.J. Hoge متخصص آموزش زبان گفته شده و روخوانی متن فایلهای PDF است.
این هم یکی از ویدئوهایی که آقای A.J.Hoge در یوتیوب گذاشته که قانون اول رو توضیح میده. بقیه رو هم میتونید در این لینک پیدا کنید.
البته آقای Hoge یک سری سی دی آموزش زبان به نام Effortless English (انگلیسی آسان) هم دارند که البته امکان خریدش برای دوستان در ایران نیست و صد البته گران هست. ولی فکر کنم بشه یه جورایی یه لینکی چیزی ازش این ور اونور پیدا کرد.
الان که دارم این پست رو مینویسم تازه از بیرون اومدم و بعد از کوشش فراوان تونستیم (با همسرم) ماشین رو اول پیدا کنیم 0-: و بعد هم از زیر برف نجات بدیم. اینجا حدود 70 الی 80 سانتیمتر برف اومده و من تا بحال اینقدر برف ندیده بودم. ظاهرا بعد از نود سال چنین برفی اینجا اومده که با برفی که حدود دو ماه پیش اومد و اون هم در 70 سال قبل بیسابقه بود و البته برف های دیگری که در کل پاییز تا حالا وامده باید بگم زمستون از این پر برف تر دیگه نمیشه !!
عملیات نجات ماشین
یک نکته جالب که اینجا همیشه توجهمون رو جلب میکنه تقارن شنبه و یک شنبه ها با این بارش برف هست. یعنی تقریبا اختلال عمده ایی در کار مردم ایجاد نمیشه و جمعه بارندگی شرو میشه تا شنبه شب و یک شنبه که امروز باشه هوا کاملا آفتابی و تمییییر بود برای لذت بردن از هوا و البته برف روبی که ایندفعه واقعا خسته مون کرد. البته در فصل بارش باران برعکسه و شنبه ها و یکشنبه ها هوا آفتابیه و در طول هفته بارون میاد. خلاصه دست اداره هواشناسی اینجا درد نکنه. ایم مدیریت آمریکایی که میگن همینه.
خیابان اصلی نزدیک خونه
این امریکایی ها خیلی محتاط و محافظه کار هستند. روز جمعه تمام فروشگاه ها خالی از نون و گوشت و شیر و دستمال توالت! بود و البته به خاطر مسابقه نهایی فوتبال آمریکایی (معروف به سوپرباول - که البته من هنوز خیلی چیزی ازش نمیفهمم) سبد خرید همه پر از انواع نوشیدنی ها هم بود که اگر خدای نکرده نتونستند ماشینشون رو روز یک شنبه از زیر برف در بیارند، عیش روز دوشنبه شون خراب نشه.
قطعا برای شما پیش اومده که بخواهید فرمت یک فایل ویدیوئی رو تغییر بدید و مثلا اون رو از فرمت های معمول به فرمت 3gp برای موبایل و یا از فرمت flv که مربوط سایت هایی مثل Youtube هست به فرمت های دیگر مثل wmv , mp4 و یا mpg و avi تغییر بدید یا بخواهید صدای یک ویدئو رو ازش استخراج کنید. نرم افزار FORMAT FACTORY همه این کارها رو برای شما انجام میده و خوبیش اینه که به صورت پرتابل هست و نیاز به نصب نداره و بهتره یک نسخه از اون رو روی فلش دیسکتون بذارید و همیشه همراهتون باشه. البته حجمش کمی بالاست (50 Mb) ولی به نظرم اگر میتونید دانلودش کنید ابزار کامل و خوبیه. خصوصا که میتونید کیفیت و دیگر مشخصات ویدئو تون رو هم دستکاری کنید و کلی ابزار دیگه هم داره و من کامل تر از این ندیدم.