طرز تهیه ماست!


تعجب نکنید، اینجا ماست بندی باز نکردیم! ولی علت اصلی علاقه ام به این موضوع کیفیت و قیمت ماست در اینجاست. غیر از ماست های میوه ای که البته خیلی هم خوشمزه هستند، ماست های دیگر چندان چنگی به دل نمی زنند نمیدونم چی بهش اضافه میکنند. به علاوه در آمریکا یک گالن شیر حدود 3 الی 4 دلار قیمت داره ولی یک گالن ماست شاید بیش از 30 دلار باشه. تازه اگر بخواهید ماست پروبیوتیک بخرید قیمت بالاتر میره. به این دو دلیل تصمیم گرفتم که یک بار خودم ماست درست کنم. جالب اینکه اینجا خیلی ها این کار رو میکنند.

توضیح اینکه ماست پروبیوتیک ماستی است که علاوه بر میکروبهای معمول در ماست، میکروبهای دیگری دارد که برای دستگاه گوارش و عملکرد آن مفیدند.

مواد لازم:
شیر (با 3 یا 2 درصد چربی)
2 -3 قاشق ماست
یک قابلمه در دار
یک پارچه تمیز
یک پتوی گرم و سبک

مراحل تهیه:
  • شیر رو در قابلمه تمیز بریزید. دقت کنید که قابلمه چرب و خیس نباشد
  • شیر رو گرم کنید تا دمای آن حدود 85 درجه سانتیگراد برسد. برای اندازه گیری دما خیلی وسواس نداشته باشید همین که روی شیر کمی کف کرد و گرمای دیواره قابلمه با دست قابل تحمل نباشد کافیست.
  • دقت کنید که نباید شیر بجوشد.
  • با این کار میکروبهای اضافه در شیر از بین میروند.
  • حال اجاق رو خاموش کنید و بگذارید شیر کمی شود. دمای ایده آل 43 درجه است که باز هم نیاز با دماسنج ندارید. اینبار اگر گرمای قابلمه برای دستتان قابل تحمل شد، دما، دمای مناسبیست.
  • حال در سه چهار نقطه قابلمه چند قاشق ماست بریزید. اگر ماست پروبیوتیک بریزید ماستتان هم پروبیوتیک میشود!
  • دقت کنید که شیر را به هم نزنید. فوت کوزه گری این کار این است که از این لحظه به بعد نباید شیر به هم بخورد.
  • به آرامی پارچه را روی روی قابلمه بگذارید و در آن را ببندید. این پارچه بخار آب تقطیر شده بر روی در را جذب میکند تا به شیر بازنگردد.
  • نکته مهم این است که دمای شیر در حدود 43 درجه برای مدت 6-7 ساعت باقی بماند تا میکروبها تخمیر را انجام دهند.
  • برای این کار قابلمه را به آرامی پتو پیچ کنید و در جایی مثل فر قرار دهید.
  • توصیه میکنم قبلا کمی فر را گرم کنید و چراغ فر را روشن بگذارید تا محیط فر همدما با دمای مورد نظر باقی بماند.
  • بعد از مدت مذکور، ماست شما آماده است.

۱۶ نظر:

ناشناس گفت...

سمانه: چه جالبه ها.دو تا نوشته آخرتون به خواهر من مربوط میشه شدید. میخواین براتون ماست بفرستیم!!!!

ناشناس گفت...

سلام محمد جان .
بی معرفت چرا جواب میل ها را نمیدهی؟
مثل اینکه یادت رفته اینجا پر از کروکودیل ایران خودرو یی است؟
این چه مطالبی است که از اونجا میفرستی؟
یعنی غیر از تبدیل شیر به ماست هیچ چیز جالبی ندیده ای ؟
اینجا شایعه کردند که جلو شرکت فورد به پرسنلی که صبح ها میان سر کار داری ماست میفروشی . یک چیزی شبیه اون یارو که جلو ترمینال ایران خودرو عدسی با کره میفروشه !!!!!!
تازه اینجا میگن قلمبر برای جلب مشتری بیشتر داد میزنه : به به چه ماستی بیا مهندس ماست تازه ببر !؟!؟!؟!؟

مواظب خودت باش قربانت حسین دانشفرد

محمد قلمبر گفت...

سلام بر آقا حسین گل

من ایمیل از شما دریافت نمیکنم

از لطف تو و دوستان در مورد ماست ممنونم!!

اینجا تعداد پرسنل کمه و صرف نمی‌کنه عدم ماست بفروشه!

اگر مشتری زیاد بشه شاید یه شعبه الویه علی‌ اینجا بد نباشه!

سلام برسون

Unknown گفت...

محمدجان خیلی دوستای نامردی داری تقصیر تو که تجربیاتت را در اختیارشون میگذاری

ناشناس گفت...

بابا جان مواظب باش قضیه ماست باعث نشه که نامه ماستو از اتوماسیونت حذف کنند انگار قضیه ماست کم کم داره به یک موضوع جهانی تبدیل میشه-abas

lili joon گفت...

ba salam,
manam inja to shahre khodemon :) ghasd kardam mast bendazam ke nokte ie shir ra be ham nazanid ra az shoma khondam midonestam amma jahaie dige ke moror mikardam be eshtebah oftade bodam , onha migoftand ham bezanid. albate momkene kamel naneveshte bashand va manzooreshon ghabl az be shir ezafe kardan boode.

Farda sobh maloom mishe chi shode mastam?!
khosh bashin

محمد قلمبر گفت...

لیلی خانم. خوشحالم که اینجا سر زدید و پیام گذاشتید.
امیدوارم ماستتون خوب بشه. ما رو بیخبر نذارید!

Lili joon گفت...

agha mohammad, khob shod vali kami halate abri dare. mesle inke teke teke shode bashe ha,
va kami Ab dasht ke bad az modati ke dar iakhchal bood saraziresh kardam ta berize,
>> soal.
1. shir cheghadr bejoshe?
aya zamanike be labrizi mire zamane khamoosh kardane ojaghe?

2. har chi bishtar zire patoo bashe natije chi mishe? man az nime shab gozashtam ta ghabl az zohr.

hadeaghal zamane zire patoo bodanesh cheghadre?

3. che halate ke migan shir boride?
:)) koli soale ashpazi kardamaaa

محمد قلمبر گفت...

لیلی خانم
اول اینکه شیر نباید بجوشه. البته اگر بجوشه ماستتون باز هم درست میشه ولی پروتئین هاش از بین میرن. فلسفه پاستوریزه کردن شر هم همینه که شیر میکرب زدایی بشه ولی خواصش رو از دست نده. همونطور که توی متن نوشتم. دما باید نزدیک جوش باشه ولی نجوشه.
دوم اینکه زمانی حدود 6-7 ساعت مناسبه و بیشتر نیزی نیت.
میزان ماست بیشتری بریزید تا سریعتر ماست تشکیل بشه.

با چندباز تمرین و تجربه قلق کار دستتون میاد.البته وقتی ماست در یخچال سرد میشه مسلما صفت تر میشه. اگر میخواهید خیلی صفت تر بشه میتونید آبی رو که از ماست جدا شده رو قبل از هم زدن ماست ازش جدا کنید. البته توجه داشته باشید که اون آب بسیار پرخاصیت است. کمی دومورد "آب ماست" در گوگل جستحو کنید.

شیر بریده رو تا اونجا که من میدونم شیر فاسدی رو میگند که شبیه ماست شده باشه.

موفق باشید
محمد

lili گفت...

باز هم سلام
ممنون از یاد آوری دوباره دمای شیر.
این بار دفعه اولمه که عملا خودم ماست درست میکنم.
آب ماست را این دفعه متاسفانه دور ریختم.
به هر حال ماست خوبی شد با این شیر های کانادایی.
:)

ناشناس گفت...

ممنون الان توی نت داشتم دنبال ماست درست کردن می گشتم
من پنیر و نون هم درست می کنم اینایی که مسخره کردن هنوز نمی دونن یه من ماست چقدر کره داره ;)

محمد قلمبر گفت...

(-;
موفق باشید

ناشناس گفت...

آقا ممنون از طرز تهیه،
اینجا تو استرالیا هم ماست گرونه، با نزدیک شدن تابستون آدم هوس ماست و خیار یا یه دوغ خنک میکنه به یاد ایران و خواص غذاییشم که جای خود داره.
اینجوری شد که منم دارم میرم که به جمع ماستبندان بپیوندم.

ناشناس گفت...

Doroud bar shoma
mamnun ke tajrobatuno inja be eshterak gozashtin tu Australi ham mast ham gerune ham kheli por charb . inke migid bad az rikhtanye maye ,mshir nabayd ham bekhore , bazi haa u internet neveshtan ke bayad habezanin!!! majara chiye?
mamnun misham babate rahnamaiitun

محمد قلمبر گفت...

سلام
ممنون از اینکه اینجا سرزدید. به نظرم بهترین کار اینه که مایه ماست رو با کمی شیر رقیق کنید و بعد بریزید تا سریعتر کار انجام بشه. شاید هم نزدن اینقدر مهم نباشه. به هر حال ممنون و موفق باشید

Unknown گفت...

سلام آقا
منم تازه اومدم امریکا

ممنون از طرز تهیه ماستت..

ایشالا بتونم شما را از نزدیک ببینم
محمد